CGPersia Forums
Release Blog CGPeers Register FAQ IRC Chat
Go Back   CGPersia Forums > CG Releases > Plugins - Releases
Reload this Page motiva colimo 1.4
Plugins - Releases Latest Plugin Releases

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-2012   #1
Banned
Original Poster
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,823
Thanks (Given): 1190
Thanks (Received): 6759
Default motiva colimo 1.4

hi
here is the new colima 1.4

Motiva Colimo makes a perfect bundle with Thea Render making possible editing materials in post processing. Thea Render can render the additional required channels and integrates with Colimo, giving the possibility to create many variations, instantly, from a single render. Developed by Motiva Inforgrafia Ltd.

old 1.2 with kg
Link(s):
 
new 1.4
Link(s):
 
tested and working :-)
is Offline  
Reply With Quote
10 Thanks, 0 . - Petshopper, Kratos Chief, April68, dreatica, RAGOv, kaleph, Azmizain, isec103, tigre_g5, Ichio thanked for this post
Old 05-09-2012   #2
User
User's Avatar
Join Date: Apr 2009
Posts: 478
Thanks (Given): 41
Thanks (Received): 2634
MOTIVA_COLIMO_V1.4-XFORCE:
Link(s):
 

is Offline  
Reply With Quote
4 Thanks, 0 . - nobby2373, dreatica, whitepony51, berdinatilli thanked for this post
Old 05-09-2012   #3
r@nd0mX
r@nd0mX's Avatar
Join Date: Mar 2012
Posts: 473
Thanks (Given): 168
Thanks (Received): 1393


MOTIVA_COLIMO_V1.4-XFORCE

Link(s):
 

Last edited by r@nd0mX; 05-09-2012 at 08:13 PM.
is Offline  
Reply With Quote
10 Thanks, 0 . - April68, seghier, nobby2373, dreatica, Astorous, RAGOv, kaleph, nav099, berdinatilli, KGBkiller thanked for this post
Old 05-10-2012   #4
mohammeds
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
i got a message "colima Aux. shader not found"...i did all the steps right.....why i am getting such message...?
i am using 3ds max 2012 x64....i installed the x64 shaders and i put them in their folders..and still same message!! please help
is Offline  
Reply With Quote
Old 05-11-2012   #5
tsar
tsar's Avatar
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,449
Thanks (Given): 231
Thanks (Received): 623
do some little maxscript in order to launch motiva colimo script from inside max without point it, its macroscript, so you can install and adjust to put it anywhere

Link(s):
 
please copy the code above and save it in notepad, later save it as .mcr file, do launch max and drop it inside max viewport, then go to costumize user interface , find in category named "CG_Tools" , and if you in toolbar tab , you can make your toolbar and drag it there. for any other reference about installing maxscript (.mcr ) go to grandfather google for more information.
is Offline  
Reply With Quote
Old 05-19-2012   #6
MichaelB
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Seems that the crack wasn´t ripe.
A couple of days after, I get the message "Cannot find "QtCore4.dll". Please re-install this application" when intending to start the program.
No reinstallation leads to success, not even of the the said dll.

In fact the message comes from Themida -
Link(s):
 
which is a software protection against reverse engineering. The code seen by the cracker is not identical with the real code, which is virtualized by the protection software. I suppose all those announcing success with the software will experience soon the same problem.
is Offline  
Reply With Quote
Old 05-19-2012   #7
Astorous
Astorous's Avatar
Join Date: Feb 2010
Posts: 940
Thanks (Given): 493
Thanks (Received): 497
Well i dont know wath is for i work for mi reel & future short film & just one tip udk is more expensive, .
__________________
Mel & Python.
is Offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2012   #8
plimployo
Join Date: Aug 2009
Posts: 250
Thanks (Given): 240
Thanks (Received): 75
Motiva COLIMO 1.5, Sneak Peak:

http://vimeo.com/48587208
is Offline  
Reply With Quote
1 Thanks, 0 . - nobby2373 thanked for this post
Old 09-17-2012   #9
April68
April68's Avatar
Join Date: Dec 2011
Posts: 665
Thanks (Given): 801
Thanks (Received): 228
Link(s):
 
could you please re-upload this crack?thanks
__________________

--> spare me with your BAD attitude<--
is Offline  
Reply With Quote
Old 09-23-2012   #10
godparadise
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Thanks (Given): 2
Thanks (Received): 0
i got a message "colima Aux. shader not found"
is Offline  
Reply With Quote
Old 09-23-2012   #11
nobby2373
Banned
Original Poster
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,823
Thanks (Given): 1190
Thanks (Received): 6759
Link(s):
 


---------- Post added at 09:39 PM ---------- Previous post was at 09:37 PM ----------

Link(s):
 


---------- Post added at 09:39 PM ---------- Previous post was at 09:39 PM ----------

Link(s):
 
is Offline  
Reply With Quote
4 Thanks, 0 . - Petshopper, April68, godparadise, dreatica thanked for this post
Old 09-24-2012   #12
godparadise
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Thanks (Given): 2
Thanks (Received): 0
I installed MOTIVA_COLIMO_V1.4-XFORCE but i see "colima Aux. shader not found" again!
Dose it work fine for you?
I use 3Ds Max Design 2013 x64
is Offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2012   #13
claudiagoul
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
The code seen by the cracker is not identical with the real code
__________________
is Offline  
Reply With Quote
Old 11-02-2012   #14
xocoo
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
please share the live links... tnx for all
is Offline  
Reply With Quote
Old 11-02-2012   #15
April68
April68's Avatar
Join Date: Dec 2011
Posts: 665
Thanks (Given): 801
Thanks (Received): 228
Link(s):
 
link posted by nobby2373 is working fine
__________________

--> spare me with your BAD attitude<--
is Offline  
Reply With Quote
Old 01-14-2013   #16
no more
Join Date: Oct 2012
Posts: 89
Thanks (Given): 8
Thanks (Received): 89
Default Motiva COLIMO 1.4 – XFORCE

Link(s):
 
is Offline  
Reply With Quote
Old 01-14-2013   #18
danimation3d
Join Date: Sep 2010
Posts: 82
Thanks (Given): 22
Thanks (Received): 23
The new version 1.5 would be handy 1.4 is way too glitchy
is Offline  
Reply With Quote
Old 04-08-2013   #19
Jussimir
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Thanks (Given): 8
Thanks (Received): 0
1.5 pleeeassseee!
is Offline  
Reply With Quote
Old 04-08-2013   #20
gazybara
Join Date: May 2010
Posts: 35
Thanks (Given): 7
Thanks (Received): 32
Link(s):
 
Shorter version
Link(s):
 
Also you can save this code as *.mcr and put:
in version below max2013: maxroot > ui > macroscripts
max2013+: maxroot > macroscripts
Restart max. Go to "Customize" -> "Customize User Interface" -> "Category" -> "CG_Tools"
If you have problem there is the *.mcr
is Offline  
Reply With Quote
Old 04-09-2013   #21
saintchelo
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks (Given): 6
Thanks (Received): 7
Default For users who are having the error message "Colimo Aux. Shader Not Found"

For users who are having the error message "Colimo Aux. Shader Not Found" in 3DS Max, here's a short tutorial.

Go to the folder "C:\Program Files (x86)\Motiva\Motiva COLIMO" and unzip the file "mentalrayshader max2011 or newer.zip"

For 64 bits:

1.

Go to the folder
"C:\Program Files (x86)\Motiva\Motiva COLIMO\x64\mentalimages\shaders_autoload
\MentalRay\include" and copy the file "MColimoAuxChannel.mi"
to the following folders:
"C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2013\NVIDIA\shaders_3rdparty\MentalRay\include"
"C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2013\NVIDIA\shaders_autoload\MentalRay\include"
"C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2013\NVIDIA\shaders_standard\MentalRay\include"


2.

Go to the folder "C:\Program Files (x86)\Motiva\Motiva COLIMO\x64\mentalimages\shaders_autoload\MentalRay\shaders" and copy the file "MColimoAuxChannel.dll"
to the following folders:
"C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2013\NVIDIA\shaders_3rdparty\MentalRay\shaders"
"C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2013\NVIDIA\shaders_autoload\MentalRay\shaders"
"C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 2013\NVIDIA\shaders_standard\MentalRay\shaders"

For 32 bits the procedure are the same, only change the X64 on the steps 1 and 2 above by X86 and the respective

For 3DS MAX 2014 the procedure are the same, only change the 2013 on the steps 1 and 2 above by 2014

3DS Max instalation folders.

And now you can use the Colimo script in Max.



Last edited by saintchelo; 04-09-2013 at 09:36 PM.
is Offline  
Reply With Quote