CGPersia Forums
Release Blog CGPeers IRC Chat Register FAQ
Go Back   CGPersia Forums > CG Releases > Plugins - Releases > Plugins - Maya
Reload this Page V-Ray Ver2.30.01 For Maya 2011 - 2013 x64
Plugins - Maya Maya Plugin Releases - Sub Section

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-25-2012   #1
Original Poster
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,234
Thanks (Given): 455
Thanks (Received): 901
Default V-Ray Ver2.30.01 For Maya 2011 - 2013 x64

V-Ray Ver2.30.01 For Maya 2011 - 2013 x64

Installer Support Maya 2011 - 2013 x64

V-Ray For Maya 2011 Ver-2.20.01
V-Ray For Maya 2012 Ver-2.20.01
V-Ray For Maya 2013 Ver-2.30.01

Use default path for install V-Ray,
eg :- C:\Program Files\Autodesk\

Other Paths, Vray not work properly

Many Thanks to CrazyMan ,
Plugin Testers and Donors , Thanks TitanWax For Torrent, CodeMasters for share & G..F.X..dom.ain for being there


Have New Installer ? Send to Us

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
edit
NEW FIXED VERSION - RT should work now

================================================== ==========================


Link(s):
 

__________________________________________________ _____________________________________________

Note for fixed version
(with previous version RT didn't work for some):

U need to Re-install (or Repair) Maya ,
When u uninstall Old Vray you lost Some maya Files ,

re install (or repair) maya , for Vray Install use original V-Ray 2.30.01 for Maya 2013_x64.exe , Install patch


__________________________________________________ _____________________________________________

Note for use w/ Blender:

This fixed version runs w/ Blender. (You need VRayBlender 2.65 or installed Exporter add-on.)
- Install VRay as Standalone or as forMaya2013...
- run patch
- move patched files & overwrite (cgauth.dll, vray.dll) from "c:\Program Files\Autodesk\Maya2013\..." to "c:\Program Files\Chaos Group\V-Ray\Standalone for x64\..."
- enjoy

Last edited by dubadum; 07-30-2013 at 11:51 AM.
is Online  
Reply With Quote
103 Thanks, 0 . - jonike_lu, anon37, DKruler, fly, osiis, KoolKat, eric52, mx96, Thanoss, x70xchallengerx, Nuke, kinshukmodi, lVLoe, HuniMax, vnzhis, CPU_USAGE, Danga1, tj_jackson, ishtar, mad187, ultramp3, gunk0001, Satori, tandre92, Skiaps, Perdition, auto42025083, BCSF, pepepotamo, sajad71, mouki, _bukkit, Twitemon, jafar1985, Ajax, quilibrium, Film56, Z06, Andrew30, moonfrog, bedtimebear, Argentum, kadu3d, PrinceVince, drakira, mastaman, Rizzla, weight, Mahabir, chanchalcxi, chewy77, Sopranos, Mumbo, Yatima, gfxvn, Hydro3d, 4us, vidmkr, papdani, sasho78, nazarsoulful, Stylerxxx, amincgi, luta, Kratos Chief, coin, Sprockets, luongvo, calier, gocadayi, r.a.f, danzig, arvmetal, noman, Hollowmen, Rescator, arcvs, qwertz, GRETONE, quillz, rendernode, fatalox, scion33, GammaNode, jekash, minouminou, bloody9485, Lankas, pool2009, exile4u, diezelsi, Manu, mosy252, MrVFXBreakdown, Sanctum, jpenguin, qwe, cgcgcgcghcg, seiknarf, CG-Force, vampire20002, Apotheosys, enginsener thanked for this post
Old 12-25-2012   #2
Apotheosys
Apotheosys's Avatar
Join Date: Jan 2012
Posts: 48
Thanks (Given): 64
Thanks (Received): 28
Seriously :O

OMG, i want to kiss you crazyman! haha
is Online  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #3
grindkorr
Join Date: Nov 2009
Posts: 881
Thanks (Given): 214
Thanks (Received): 131
honestly I first saw it on ... not a supporter of them, but gotta give them credit here ...
__________________
to all flamers , from all sides ...

" war not makes one great " - Yoda , dagobah -
is Online  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #4
Ipod
Join Date: May 2011
Posts: 12
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 24
yaaaaaaaaaah , thanks
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #5
Sanctum
Join Date: Jul 2011
Posts: 13
Thanks (Given): 8
Thanks (Received): 1
So far so good, absolutely amazing x-mas gift to play with.
is Online  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #6
dubadum
Original Poster
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,234
Thanks (Given): 455
Thanks (Received): 901
no mac, but you can always install windowz

note:
ESET warns of trojan in 6 infected files (vray.dll & cgauth.dll for every Maya ver. / 3x2) - as usually patched files
installed... for now everything seems ok, but probably needs more thorough tests
is Online  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #7
rockus_123
Join Date: Apr 2010
Posts: 134
Thanks (Given): 35
Thanks (Received): 52
Unlike version 2.0, I couldn't make this one work with Blender. Anyone else confirm? Thanks.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #8
bloody9485
Join Date: Dec 2009
Posts: 232
Thanks (Given): 18
Thanks (Received): 7
This is for maya not blender
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #9
jpenguin
Join Date: Feb 2011
Posts: 263
Thanks (Given): 104
Thanks (Received): 78
anyone test render yet? mine is render very very slow... 1 sphere, no light, standard vray mat, nothing in the scene at all. adaptive DMC very low sampling (0.03) took me a whole minute to render this sphere.... anyone else?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #10
bloody9485
Join Date: Dec 2009
Posts: 232
Thanks (Given): 18
Thanks (Received): 7
Thank for this release.

I don't have any trouble so far with it.

I tested a simple scene with 1 sphere no light, vray mat and all defaut setting everything is fine with both maya 2011 and 2013.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #11
minouminou
Join Date: Feb 2010
Posts: 152
Thanks (Given): 121
Thanks (Received): 80
Thanks man. Works like charm with maya2013. Everything works like in legit version

---------- Post added at 01:42 PM ---------- Previous post was at 01:40 PM ----------

by the way, anyone knows why torrent is deleted?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #12
Sanctum
Join Date: Jul 2011
Posts: 13
Thanks (Given): 8
Thanks (Received): 1
I got a problem, might just be me missing something but can't get RT to work, keep getting this warning

// Warning: [SettingsJPEG] No image writer specified. //
// Warning: [SettingsPNG] No image writer specified. //
// Warning: [SettingsEXR] No image writer specified. //
// Warning: [SettingsTGA] No image writer specified. //
// Warning: [SettingsTIFF] No image writer specified. //
// Warning: [SettingsSGI] No image writer specified. //
// Warning: Scene is empty. //

Obviously the scene is not empty, any ideas?

Last edited by Sanctum; 12-25-2012 at 07:09 PM.
is Online  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #13
GammaNode
GammaNode's Avatar
Join Date: May 2012
Posts: 52
Thanks (Given): 58
Thanks (Received): 8
It really is xmas day
__________________
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
2.200 * 0.455 = 1.000
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #14
muto
Join Date: Mar 2012
Posts: 430
Thanks (Given): 800
Thanks (Received): 165
Link(s):
 
which one?
reason would be: no hint in description about pre-cracked version, aka installer only. Might be also the hints to gaydomain in description.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #15
GRETONE
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 0
rt doesn't work
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #16
rothrin
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Thanks (Given): 36
Thanks (Received): 4
Can't get it to work on 2013 Extension at all. "Entry point not found" error.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #17
GRETONE
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 0
Link(s):
 
it will not work with maya extension version have some dll files that conflict with vray try maya 2013 sp1 or sp2
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #18
rendernode
Join Date: Jun 2010
Posts: 67
Thanks (Given): 179
Thanks (Received): 23
2013 test scene work perfect. Cant test now distributive rendering, but hope it work too.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #19
bazuka
Join Date: Sep 2009
Posts: 261
Thanks (Given): 6
Thanks (Received): 763
try change the path in env variables for vray....

Link(s):
 
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #20
pawn
Join Date: Oct 2009
Posts: 191
Thanks (Given): 78
Thanks (Received): 50
anyone got the rt to work in maya 2012 ?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #21
bloody9485
Join Date: Dec 2009
Posts: 232
Thanks (Given): 18
Thanks (Received): 7
For me Rt work in 2011 and 2013.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #22
GRETONE
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 0
guys what does this mean

[2012/Dec/26|00:08:03] V-Ray: V-Ray for Maya version 2.30.01 from May 11 2012, 01:51:11
[2012/Dec/26|00:08:03] V-Ray: V-Ray core version is 2.00.01

btw the rt doesnt render at all
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #23
rendernode
Join Date: Jun 2010
Posts: 67
Thanks (Given): 179
Thanks (Received): 23
Anybody try Yeti?
Maya just say

Warning: pgYetiMayaVRay:gYetiVRay plugin doesn't exsist, please check your VRAY plugin paths

Anybody known what I doing wrong?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #24
rothrin
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Thanks (Given): 36
Thanks (Received): 4
Bazuka and Gretone, thanks for trying to help! I played with the env and paths but it does seem like there is some incompatibility with Extension 2013 (I'm on Windows 8 x64). Just couldn't get it to load at all. I installed SP2 2013 again and Vray seems to work with that although I get a script error the first time I load the render settings (missing tab but it comes back if you switch tabs. I'm guessing it's fixable in the mel script that was changed somewhere.). Makes me a bit worried about using it for anything important but I'll keep testing it for now.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #25
GRETONE
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 0
Link(s):
 
rendernode check the antivirus makes problems with the crack


rothrin NP any time man

but i did the same think i installed maya 2013 sp2 and vray again but vray works on rendering but not with rt rendering not on CPU or GPU can u see if it works for u and tell me
thanks
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #26
shiza
Join Date: Feb 2010
Posts: 240
Thanks (Given): 34
Thanks (Received): 17
i think you have to download the cuda drivers for RT to work
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #27
GRETONE
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 0
YES I DOWNLOADED CUDA DRIVERS NOTHING CHANGED AND THE CPU DOESNT WORK EITHER ITS JUST BLACK

THIS IS MAYA LOG

V-Ray: Starting render
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Loading plugins from "C:\Program Files\Autodesk\Maya2013/vray/vrayplugins/vray_*.dll"
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: 103 plugin(s) loaded successfully
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Finished loading plugins.
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Exporting scene to V-Ray.
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Parsing light links time 0h 0m 0.0s (0.0 s)
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Translating scene geometry for V-Ray
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Total time translating scene for V-Ray 0h 0m 0.0s (0.0 s)
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Rendering with IPR (port 20207).
res=true
res=true
res=true
res=true
res=true
res=true
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Updating frame at time 1.00
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Total time updating frame 0h 0m 0.1s (0.1 s)
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: Render complete
[2012/Dec/26|00:55:57] V-Ray: ========================
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: [SettingsPNG] No image writer specified.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: [SettingsJPEG] No image writer specified.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: [SettingsSGI] No image writer specified.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: [SettingsTIFF] No image writer specified.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: [SettingsTGA] No image writer specified.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: [SettingsEXR] No image writer specified.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: Preparing renderer...
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: Preparing scene for rendering...
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: dr host: 127.0.0.1
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: Connected to render host 127.0.0.1:20207
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: Using 1 hosts for distributed rendering.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: Preparing scene for frame...
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray warning: Scene is empty.
[2012/Dec/26|00:55:58] V-Ray: Running RTEngine
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #28
rothrin
Join Date: Aug 2009
Posts: 8
Thanks (Given): 36
Thanks (Received): 4
No, I can't get RT to work either.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-25-2012   #29
GRETONE
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 0
Thnks man i was getting paranoid
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #30
luigi
Join Date: Oct 2009
Posts: 207
Thanks (Given): 24
Thanks (Received): 38
At this point i think you just have to wait to start rendering depending of the scene complexity.


Link(s):
 
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #31
cjt880
Join Date: Jul 2010
Posts: 125
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 9
thank very much for good stuff'!!!!
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #32
coin
Join Date: Dec 2010
Posts: 67
Thanks (Given): 55
Thanks (Received): 0
So Cool. This's real xmax gift. You're Master.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #33
bazuka
Join Date: Sep 2009
Posts: 261
Thanks (Given): 6
Thanks (Received): 763
stay tune for update........
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #34
luongvo
luongvo's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 719
Thanks (Given): 1465
Thanks (Received): 1227
New FIXED VERSION by Code Masters
Link(s):
 
is Online  
Reply With Quote
10 Thanks, 0 . - Mr.Annoying, tandre92, metrowave, mastaman, exile4u, Hydro3d, sasho78, dubadum, clink, pawn thanked for this post
Old 12-26-2012   #35
ice13
Join Date: Aug 2010
Posts: 34
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 18
It work in Maya 2013.5?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #36
Sanctum
Join Date: Jul 2011
Posts: 13
Thanks (Given): 8
Thanks (Received): 1
Before going about trying to install the "new fixed version", what is actually fixed, can't find any info related to that in the file downloaded from the above link.
is Online  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #37
nazarsoulful
Join Date: Jan 2011
Posts: 23
Thanks (Given): 53
Thanks (Received): 5
Many thanks! Santa did not forget about us.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #38
4us
4us's Avatar
Join Date: Aug 2011
Posts: 144
Thanks (Given): 75
Thanks (Received): 34

Last edited by seedstyler; 12-26-2012 at 01:12 PM.
is Offline  
Reply With Quote
4 Thanks, 0 . - konsumer, Nuke, ishtar, The Dude thanked for this post
Old 12-26-2012   #39
weiq
weiq's Avatar
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,846
Thanks (Given): 466
Thanks (Received): 1719
it's from Gaydomain?

OH LOOL MY SIDES



oh well.... the awesome one posted by Oblique is still working *shrugs*
__________________
click > here < to learn how to be a premium member for free
want CGPeers Invite ? click here
Mac users, do you know there's Mac sections just for you guys to beg and ask for stuffs?

Last edited by weiq; 12-26-2012 at 01:18 PM.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #40
proundkontra
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
awesome! best christmas present!
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #41
bloody9485
Join Date: Dec 2009
Posts: 232
Thanks (Given): 18
Thanks (Received): 7
I want to know wats is fixed on this new versin too ??

Edit: never mind didn't see the 1er post.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #42
rockus_123
Join Date: Apr 2010
Posts: 134
Thanks (Given): 35
Thanks (Received): 52
The fix version also fixed for Blender. Thanks.
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #43
EXpMiNi
EXpMiNi's Avatar
Join Date: Oct 2010
Posts: 19
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 7
Nod32 detect a trojan, I am alone ?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-26-2012   #44
LazerDualist
Join Date: Dec 2011
Posts: 107
Thanks (Given): 3
Thanks (Received): 14
Vray 2.30 on Maya 2013 SP2 works fine. Distr.rendering works too.
Maya 2013.5 vray is not working. Hope it will be fix soon and we will have vray 2.30 x86 standalone for destr rendering too)
is Offline  
Reply With Quote
1 Thanks, 0 . - luismabetancourt thanked for this post
Old 12-26-2012   #45
Oblique
Moderator
Oblique's Avatar
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,120
Thanks (Given): 152
Thanks (Received): 7172
Link(s):
 
R.I.P the Russian
is Online  
Reply With Quote
Old 12-27-2012   #46
bentrox
Join Date: May 2010
Posts: 119
Thanks (Given): 19
Thanks (Received): 13
How to instal on maya 2013 Extension ??
i install and have message errror, and when i run maya i cant find vray plugin in plugin manager, lease help. thanks
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2012   #47
matmat2
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
any chances for a maya 2009 version ?
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2012   #48
kira
kira's Avatar
Join Date: Oct 2009
Posts: 221
Thanks (Given): 170
Thanks (Received): 60
@oblique, ?? Do explain, please ??
__________________
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe
is Offline  
Reply With Quote
Old 12-27-2012   #49
wolfgang
Join Date: Jul 2009
Posts: 325
Thanks (Given): 198
Thanks (Received): 100
Link(s):
 
Read the first Post.
There is no installer for Maya 2013.5 Extension!
is Online  
Reply With Quote
Old 12-27-2012   #50
grifith
Join Date: Apr 2010
Posts: 48
Thanks (Given): 177
Thanks (Received): 5
Hmm, it doesn't work for me (i'm using Maya 2013).

If i install Vray without patching it, i can load the plugin in Maya but if i patch it, i'm given the error that the plugin can't be loaded... any ideas?


Edit: solved, my antivirus was blocking some vray files. Now it works perfectly!

Last edited by grifith; 12-27-2012 at 03:35 PM.
is Online  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search